Dikdörtgen Odalar İçin 7 Dekorasyon Önerisi

Küçük odaları tasarlamanın ve dekore etmenin büyük odalara göre daha zorlayıcı olduğunu biliyoruz. Peki ya uzun ve dar odalar? Dikdörtgen hacimler için en büyük riski oluşturan tünel formu, eğer belli başlı önlemler alınmazsa maalesef kaçınılmaz oluyor. Neyse ki sıcak ve rahatlatıcı bir ambiyansın en büyük engellerinden olan bu durumu azaltmak veya tamamen ortadan kaldırmak için bazı dekorasyon kararlarını uygulamak yeterli. Uzun ve dar odanızı muhteşem bir yaşam alanına çevirmek için aşağıdaki ipuçlarına göz atabilirsiniz.

Sirkülasyon Alanı Oluşturmak

Uzun ve dar odalarda öncelikle dikkat edilmesi gereken başarılı yürüme yolları oluşturmak. Mutlaka her oda düzeni için hassasiyet gösterilmesi gereken bu durumun önemi, özellikle dikdörtgen hacimlerde daha çok önce çıkıyor. Oda içinde bir yerlere takılıp düşmeyi engellemek ve zigzag çizmemek için net yürüme yolları oluşturmak son derece gerekli. Bu yolu odanın tam ortasından vermek yerine sadece bir tarafından vermek daha samimi bir ambiyansı da beraberinde getiriyor.

Mobilyaları Duvardan Koparmak

Odanın mobilya yerleşimini yaparken mobilyaları mümkün olduğu kadar duvarlara yaslamamak gerekiyor. En azından odanın bir tarafının mobilyalarını duvardan koparmak hem yeterli alan varsa yürüyüş alanı tanımlayabilmek hem de mobilyaları daha yakın konumlandırarak daha sıcak bir atmosfer yaratabilmek için doğru bir yaklaşım.

Yuvarlak Hatlar Tercih Etmek

Dikdörtgen odalarda keskin hatlı mobilyalar yerine yuvarlak hatlı mobilyalar kullanıldığında bowling pistini andıran görüntünün önüne geçmek mümkün. Yuvarlak bir orta sehpa, puf, aydınlatma elemanları veya yan sehpa odada egemen olan düz hatları kırmak için mutlaka tercih edilmeli.

Boyutlara Dikkat Etmek

Bir tane uzun kanepe yerine iki tane daha küçük kanepe tercih etmek ve bu kanepeleri odanın uzun duvarına dik olacak şekilde yerleştirmek, dikdörtgen bir odanın rahatsız edici algısını rahatlıkla değiştirebilir. Mobilya yerleşimlerine tünel efektini önlemek için özellikle dikkat edilmesi gerekiyor.

Odayı Bölmek

Özellikle çok uzun odalar için mekanı bölmek çok iyi bir fikir. Farklı oturum alanları veya farklı fonksiyonlar için tanımlı alt mekanlar yaratmak, odanın dinamiğini değiştirmek için öne çıkan tercihlerden. Bölme işlemi halı ve kilimlerle yapılabildiği gibi, duvarlara asılan tablolar ile de olabiliyor.

Dikey alanı kullanmak

Odaya girildiğinde gözleri odanın yukarısına doğru yönlendirmek mekanın 3 boyut algısı için oldukça gerekli. Yüksek dolaplar, büfeler, posterler veya tablolara ek olarak tavandan zemine kadar perdeler ve dikey duvar kağıtları ile de bu etkiyi yaratmak mümkün.

Verimli olmak

Uzun ve dar odalarda, özellikle de çocuk odalarında kalabalığı ve dağınıklığı mümkün olduğu kadar azaltmak gerekiyor. Kazaları önlemek ve odanın olduğundan küçük ve basık gözükmesini engellemek için odayı verimli kullanmak önemli. Çok fonksiyonlu mobilyalar bu alanlar için oldukça uygun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×